Kutatók

Szeitl Blanka

Szeitl Blanka

Tanársegéd, ELTE TáTK Statisztika Tanszék

Fellner Zita

Fellner Zita

Tanársegéd, ELTE TáTK Statisztika Tanszék

Katona Eszter

Katona Eszter

Adjunktus, Társadalomkutatások Módszertana Tanszék

Túry-Angyal Emese

Túry-Angyal Emese

Tanársegéd, ELTE TáTK Statisztika Tanszék

Buda Jakab

Buda Jakab

Tanársegéd, ELTE TáTK Statisztika Tanszék

A Survey Methods Room Budapest az ELTE Társadalomtudományi Kar Statisztika Tanszékén működő kutatócsoport. Kutatócsoportunk fő profilja a kérdőíves (survey) adatgyűjtések módszertani vizsgálata, illetve a survey elemzési módszertan felhasználása empirikus társadalomtudományi kérdések megválaszolásához. Ide tartoznak többek között a mintavétellel, súlyozással, kiválasztással és becsléssel kapcsolatos vizsgálatok. Foglalkozunk valószínűségi és nemvalószínűségi mintákkal, és kérdőíves kísérletekkel is. Projektjeink között szerepel új adatgyűjtések tervezése, kiértékelése, validálása, illetve survey adatokon alapuló, az empirikus társadalomtudomány számára releváns indikátorok fejlesztése is.

Junior kutatók

Lajos Hanka

Lajos Hanka

Szociológia és matematika alapszakot végzett. Jelenleg az ELTE Társadalomtudományi Karán survey statisztika és adatanalitika mesterszakon tanul.

Mákos Tamás

Mákos Tamás

Kereskedelem és marketing alapszakon végzett, ezután 8 évet töltött a szakmában, főleg marketing technológiai és adatelemzési feladatkörökben. Jelenleg az ELTE survey statisztika és adatanalitika mesterszakán tanul. Különösen érdekli a programozás és a hálózattudomány.

Nagy Bernadett

Nagy Bernadett

Szociológia BA tanulmányait követően jelenleg az ELTE survey statisztika és adatanalitika mesterképzésének hallgatója. Az adatok világán belül különösen érdekli a biostatisztika, valamint az adatok vizualizálása. Tanulmányai mellett a sport szerves részét képezi az életének, csoportos fitneszedzéseket tart az ELTE hallgatóinak.

Sarnyai Benedek

Sarnyai Benedek

Az ELTE survey statisztika és adatanalitika mesterszakán tanul, emellett a Scores Groupnál dolgozik junior piackutatóként. A társadalomtudományokon túl prózaírással foglalkozik, tagja a Fiatal Írók Szövetségének és a Kárpát-medencei Tehetséggondozónak.

Szakmai gyakornokok

Kovács Anna

Kovács Anna

Az ELTE szociológia alapképzés harmadéves hallgatója. Szívesen tanul új dolgokat, különösen érdekli az adatvizualizáció és a piackutatás. Tanulmányai mellett különböző események, például egy filmklub szervezésében vesz részt.

Nguyen Thi Phuong Nhi

Nguyen Thi Phuong Nhi

Nhi Vietnamból származik. Jelenleg szociológia alapszakos hallgató, adatközpontú társadalomtudományokra specializálódva. Nagyon érdekli az adatokkal való munka.

Tóth Rebeka

Tóth Rebeka

Jelenleg szociológia alapszakos tanulmányai második évét kezdte meg az ELTE-n. Különösen érdekli az adatok világa és az elemzés különböző módszerei, így a tanulmányait survey statisztika és adatanalitika mesterszakon szeretné a későbbiekben folytatni.