Hírek
2024. 02. 20.

Kutatócsoportunk elnyerte az Egyetemi Kiválósági Alap (EKA) támogatását

Örömmel jelentjük be, hogy kutatócsoportunk elnyerte az Egyetemi Kiválósági Alap (EKA) pályázatát. A projekt címe: "Új módszer a becslések pontosságának növelésére az empirikus társadalomkutatásban: elérhetőség-alapú utólagos rétegzés".

A kutatás egy éven keresztül tart, melynek során azt vizsgáljuk, hogy mennyiben javítható a survey adatokból készült politikai előrejelzések pontossága egy új utólagos rétegzési (adatkorrekciós) eljárással. A módszer az alapján osztja különböző csoportokra a kérdőívre válaszolókat, hogy mennyire számítanak nehezen elérhetőnek, ezáltal pedig különösen "értékesnek". Emellett a projekt során speciális survey adatgyűjtéseket és előrejelzéseket is végeznek a kutatócsoport tagjai.

Különösen izgalmas, valamint aktuális kutatási témának ígérkezik az európai parlamenti, valamint az önkormányzati választások évében!

A projekt elméleti részéhez olvasószemináriumot szervezünk, mely során közösen dolgozzuk fel a releváns szakirodalmi hátteret, és a projekt tágabb témaköréhez tartozó nemzetközi kutatási eredményeket. Az olvasószemináriumon a kutatásban résztvevőkön kívül az SMRB kutatócsoport többi tagja is részt vesz. Korlátozott mértékben fogadjuk további hallgatók érdeklődését is és részvételi lehetőséget biztosítunk. Az érdeklődők jelentkezését a surveymethodsroom@tatk.elte.hu címre várjuk!

A projektről részletesebben itt írtunk.